Samen investeren in binnenstad

Gepubliceerd op: dinsdag 13 juli 2021 | 10:00

Ondernemers en vastgoedeigenaren in de binnenstad, de provincie Overijssel en de gemeente Deventer hebben samen het 4e stadsarrangement gesloten. Dit zijn afspraken om de binnenstad van Deventer te versterken. Samen wordt bijna 1,1 miljoen euro geïnvesteerd in bijvoorbeeld de openbare ruimte, aanpak van leegstand, verduurzaming en in het versterken van de samenwerking met bewoners.

Monique van Haaf, gedeputeerde: ”In Deventer werken we gezamenlijk aan een vitale en bruisende binnenstad. Door de goede samenwerking in de binnenstad zijn we in staat nu alweer een 4e stadsarrangement in Deventer af te sluiten”.

Carlo Verhaar, wethouder binnenstad: “De binnenstad verandert voortdurend. Door samen te investeren, houden we de binnenstad aantrekkelijk. Zo blijft het een fijne plek om te winkelen, een terras te pakken, cultuur te snuiven, rond te wandelen, om te werken en te wonen.”

Goede resultaten
De resultaten van de vorige 3 stadsarrangementen zijn goed en smaken naar meer. Peter Brouwer, binnenstadsmanager: “De investeringen vanuit de provinciale stadsarrangementen en de gemeente in de afgelopen jaren in onze binnenstad zijn een belangrijke stimulans voor ondernemers en vastgoedeigenaren om ook te investeren. Met als resultaat een vitale, veerkrachtige binnenstad.”

4e arrangement
Het winkellandschap in binnensteden verandert en corona versnelt dit. Samen zetten wij in op het vitaal houden van de verschillende gebieden. Zo is een speerpunt om de belevingswaarde van het Broederenkwartier te versterken. Daarnaast zijn er projecten gericht op vernieuwend ondernemen en duurzaamheid zoals emissieloze bevoorrading. Ook investeringen we in de openbare ruimte zoals in een nieuw verlichtingsplan.

Resultaten
Een greep uit de resultaten van het afgelopen stadsarrangement: het mooie proces om te komen tot een nieuw ontwerp voor het Grote Kerkhof, de uitbreiding van het fietsparkeren bij de Centrumgarage, de herinrichting van de Keizerstraat, en het versterken van de marketing.

Samenwerking
In Deventer is er al een goede samenwerking tussen winkeliers, vastgoedeigenaren en de gemeente. De investeringen in het kader van deze BIZ willen we voortzetten. Daarnaast willen we ook de samenwerking met inwoners en andere ondernemers zoals bijvoorbeeld de marktkooplui versterken.

Financiën
Het 4e stadsarrangement betekent een investering van bijna 1,1 miljoen euro in de jaren 2021-2022. De bijdragen van de provincie (€ 400.000) en Stichting Deventer Binnenstadsmanagement (€ 150.000) versterken de investeringen die de gemeenteraad bij de Voorjaarsnota heeft goedgekeurd uit de nieuwe Agenda Binnenstad.

Deventer Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Deventer Business Plaza is om ondernemers uit de regio Deventer een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL