Nieuwe afspraken over veilig winkelen

Gepubliceerd op: donderdag 19 augustus 2021 | 10:45

De gemeente, ondernemers, politie, en brandweer hebben een aantal afspraken op het gebied van veilig ondernemen aangepast aan de actualiteit en de behoefte van ondernemers.

Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Deventer is een samenwerkingsverband tussen ondernemers, politie, gemeente en de brandweer. Er zijn nu nieuwe afspraken gemaakt om de veiligheid en veiligheidsbeleving van het winkelend publiek en winkeliers te bevorderen op een manier die aansluit bij de behoefte van alle partijen. 

Concrete aanpassingen
Ondernemers hebben aangegeven meer behoefte te hebben aan praktijkondersteuning door middel van maatwerk in trainingen en advisering op het gebied van veiligheidsmaatregelen. Verder kunnen vanaf nu ook individuele winkeliers zich aansluiten tot nu toe zijn alleen winkelgebieden aangesloten.

Verdere vernieuwingen
Er komt een online preventiecursus winkelcriminaliteit en een fysieke preventiecursus, waarbij een mysteriedief wordt ingezet. Ondernemers krijgen een winkelcheck aangeboden met advies over het verbeteren van de (brand)veiligheid. Er worden maatregelen om de digitale veiligheid te verbeteren aangeboden.

Deventer Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Deventer Business Plaza is om ondernemers uit de regio Deventer een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL