Btw-aangifte doen over 2022? Stap op tijd over!

Gepubliceerd op: woensdag 05 januari 2022 | 9:31

Ondernemers kunnen voor hun btw-aangifte over 2022 geen gebruik meer maken van het oude ondernemersportaal. Kies daarom snel voor een andere manier van aangifte doen.

Btw-aangifte vanaf 2022
U kunt het oude ondernemersportaal vanaf 2022 niet meer gebruiken voor de btw-aangifte. Voor uw btw-aangiften over 2022 en daarna zijn er 3 manieren om aangifte te doen:

Kies een nieuwe manier van aangifte doen
We raden u dringend aan om u nu al voor te bereiden op deze overstap. Schaf administratiesoftware aan, schakel een fiscaal dienstverlener in of stap over op Mijn Belastingdienst Zakelijk. U kunt direct overstappen, maar uw eerste btw-aangifte in Mijn Belastingdienst Zakelijk doet u uiterlijk:

  • 1e maandaangifte: februari 2022 (over januari 2022)
  • 1e kwartaalaangifte: april 2022 (over 1e kwartaal 2022)
  • 1e jaaraangifte: maart 2023 (over 2022)

Welke ondernemers kunnen niet overstappen?
Kunt u zich niet inschrijven in het Handelsregister van de KVK? Dan kunt u voor de btw-aangifte gebruik blijven maken van het oude zakelijke portaal. U kunt er overigens ook voor kiezen btw-aangifte te doen met behulp van administratiesoftware of via een fiscaal dienstverlener.

Meer informatie
Op belastingdienst.nl/overstappen en/of belastingdienst.nl/eherkenning vindt u meer informatie over zakendoen met de Belastingdienst en eHerkenning.

Deventer Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Deventer Business Plaza is om ondernemers uit de regio Deventer een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL