Ontwikkeling westelijk deel A1 Bedrijvenpark Deventer staat op punt van beginnen

Gepubliceerd op: vrijdag 25 maart 2022 | 13:15

Het laatste stukje van de puzzel is gelegd, waardoor de ontwikkeling van het westelijke deel van A1 Bedrijvenpark Deventer kan beginnen. De grond in het westelijke deel van A1 Bedrijvenpark Deventer was in bezit van meerdere eigenaren. De afgelopen maanden zijn concrete afspraken gemaakt met grondeigenaren over het zelf ontwikkelen van een kavel of over verkoop van grond aan de gemeente. Deze gesprekken met de grondeigenaren zijn succesvol afgerond en deze week zijn de laatste afspraken bekrachtigd.

Een deel van de grond in het westelijke deel van A1 Bedrijvenpark Deventer is in bezit van Bruil Bouw Groep. Bruil Bouw Groep en HVBM Vastgoed (HBC B.V.) hebben aangegeven op deze gronden een nieuw vers-distributiecentrum te willen ontwikkelen voor supermarktketen PLUS, de nieuwgevormde coöperatie na de fusie tussen PLUS en Coop.

Het vers-distributiecentrum van Coop is al jarenlang gevestigd in Deventer, aan de Solingenstraat op Handelspark Weteringen. Dat verhuist naar het A1 Bedrijvenpark Deventer zodra de nieuwbouw klaar is.

Wethouder Walder: "Mooi dat we op deze manier een grote werkgever in Deventer houden, en daarmee dus veel banen. En het is goed nieuws voor het te ontwikkelen westelijke deel A1 Bedrijvenpark, daar kunnen we nu ook echt aan de slag. De locatie die PLUS Coop achterlaat aan de Solingenstraat komt weer ten goede aan een ander bedrijf om te kunnen groeien."

Ruimte voor ontwikkeling A1Bedrijvenpark Deventer West
Om de bouw van het distributiecentrum mogelijk te maken heeft HBC een kavel van de gemeente gekocht - en een deel van haar eigen gronden verkocht aan de gemeente. Met deze transactie komt er grond beschikbaar die gebruikt kan worden voor de aanleg van openbare ruimte en wegen die nodig zijn om de rest van het westelijke deel te ontwikkelen. Ook met alle andere grondeigenaren is overeenstemming over de aankoop van hun grond.

A1 Bedrijvenpark Deventer West
Op A1 Bedrijvenpark Deventer West is ruimte voor ambitieuze bedrijven. Er zijn kavels van verschillende groottes, voor een goede mix van bedrijven. 

Wethouder Thomas Walder: "A1 Bedrijvenpark Deventer Oost is zo goed als uitverkocht. Prachtige bedrijven hebben zich hier gevestigd, groot en klein. De vraag naar kavels voor het westelijke deel is groot. Ik kijk uit naar de komst van nieuwe bedrijven. West wordt nog duurzamer dan Oost. We vragen bedrijven bijvoorbeeld circulair te bouwen. Zo werken we aan een bedrijvenpark waar we over 30 jaar nog steeds trots op zijn."

Uitgifte kavels
Naast de grote kavel voor de bouw van het vers-distributiecentrum van PLUS, worden 15 kavels gefaseerd uitgegeven. De groottes variëren van 2.500 m2 tot 2 hectare. De uitgifte van de eerste kavels volgt begin mei via een inschrijving/pitch-methode.

Toekomstinclusief
Bedrijven wordt gevraagd een toekomstinclusief gebouw neer te zetten. Circulair bouwen is daarbij uitgangspunt. Bedrijven krijgen de kans tijdens het uitgifteproces te laten zien wat hun bijdrage aan een toekomstinclusief A1Bedrijvenpark Deventer is. Een bedrijventerrein waar ondernemen en circulariteit hand in hand gaan.

Duurzaam
Voor het westelijk deel van A1 Bedrijvenpark Deventer is circulair bouwen een randvoorwaarde. Aardgasloos is al de norm en met windturbines en daken vol zonnepanelen wordt volop gebruik gemaakt van duurzame energie. Een mooi voorbeeld is dat in het oostelijk deel Metron Vastgoed voor Davo Uitgeverij een circulair bedrijfspand heeft gebouwd. Naast duurzaamheid en circulair bouwen zijn de thema's diversiteit en samenwerking belangrijk.

Meer informatie
Kijk op www.a1bedrijvenparkdeventer.nl voor meer informatie.

Deventer Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Deventer Business Plaza is om ondernemers uit de regio Deventer een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL