Steeds meer ondernemers weren overlastplegers

Gepubliceerd op: woensdag 13 april 2022 | 13:34

De eerste winkel op het Boreelplein kreeg op vrijdagmiddag 8 april het keurmerk collectief winkelverbod. Burgemeester Ron König bracht om 14:00 uur het eerste keurmerk van het Boreelplein aan, op de deuren van de Jumbo.

Het collectief winkelverbod moet hardnekkige overlastgevers, winkeldieven en andere overlastbezorgers in winkels en winkelcentra tegengaan. Overlastgevers kunnen voor langere tijd de toegang worden ontzegd voor alle deelnemende winkels, als zij overlast blijven veroorzaken of een strafbaar feit plegen. 

Huisvredebreuk
Deelnemende ondernemers zijn herkenbaar aan een sticker van het collectief winkelverbod bij de winkeldeur. Wanneer iemand met een verbod toch de winkel binnenkomt, dan is er direct sprake van huisvredebreuk. Dat is een strafbaar feit, waarmee de overlastgever een geldboete of een gevangenisstraf van maximaal 6 maanden riskeert.

Minder overlast
Burgemeester Ron König is blij dat steeds meer Deventer ondernemers meedoen aan dit initiatief: “We zien in de praktijk dat een collectief winkelverbod preventief werkt. Er is minder overlast en winkeldiefstal en het geeft bezoekers van het winkelgebied een veiliger gevoel.”

Inmiddels hebben bijna 40 deelnemende winkels in Deventer de sticker op de deuren geplakt. De gemeente hoopt dat er meer winkeliers en ondernemers volgen.

Deventer Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Deventer Business Plaza is om ondernemers uit de regio Deventer een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL